Creyoga                       Glowfulness

Lady Moonlight / Karin van der Knoop

Yoga

Karin beoefent  vele jaren intensief en gepassioneerd yoga, volgde diverse yoga opleidingen en reist regelmatig naar India voor bijscholing. Ze studeerderde o.a. in Tulasidalam Ashram (Kerala, India) bij Sindhuma, Narajanan en Sudeesh, en Patty Jongemaets in Amsterdam en voelt zich daarnaast in het bijzonder geïnspireerd door de lessen van Wilma Siccema, Maaike van de Biggelaar en Swami Radha Krishna (Kerala India). Dagelijks traint ze zelf yoga. Ze geeft privélessen, les aan kleine groepen en workshops.

Egyptische dans/ Buikdans

Lady Moonlight (Karin van der Knoop), specialist in traditionele Egyptische dansstijlen is een bevlogen docente, met een eigen methodiek ontstaan uit vele jaren ervaring. Deze methodiek leidt tot de ontwikkeling van een goede techniek, een adequaat muzikaal reactievermogen, zelfvertrouwen, een krachtige uitstraling, gratie, stijlenkennis, een eigen stijl, creativiteit in improvisatie en choreografie en een mooie danshouding. Ze geeft les aan beginners tot en met professionals, voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen.

Zij maakte tal van voorstellingen voor feesten theaters en festivals met oriëntaalse dans: solo, met haar man René Haakman als duo Rozegeur en Maneschijn, met collega's uit diverse disciplines en met cursisten (kinderen, jongeren, volwassenen). In deze voorstellingen vindt U warmte, romantiek, verwondering, een onbestemd verlangen naar ongrijpbare werelden, ontroering, durf, entertainment en humor.

Ze bestudeert tradities tot in détail, zoals de elegante dans uit de egyptische zwart-witfilms van de jaren '40/'50 of ghawazee (egyptische zigeunerdans) die ze leerde van Karam Maazin uit Luxor. Daarnaast is ze als danspionier een onuitputtelijke bron van ideeën, en creëert ze een eigen danstaal en dansstijl, gebaseerd op de natuur, yoga en Egyptische dans.

Ze organiseerde jaren lang feesten in het sfeervolle theatercafé het Syndicaat en dansreizen naar Egypte.Opleiding

Vele jaren verdiepte ze zich in verschillende vormen van oriëntaalse dans, westerse dans en yoga, waartoe ze regelmatig reist naar Egypte, Turkije en India. Hiernaast schildert ze en studeerde ze compositie klassieke muziek aan het conservatorium, wat aan haar dansen een sterke beeldende en doorvoelde, bewuste muzikale kracht verleent. 
Verder: Jaarcursus docent werelddans
Jaarcursus choreografie werelddans
Romadansopleiding bij Elsa en Gusztáv Balázs 
Opleiding yogadocent bij Sinduma in de Tulasidalam Ashram (Kerala,India)
Opleidingen docent kinderyoga en deugdenyoga bij Patty Jongemaets, Dolfijnwellness, Touch for Health en Toegepaste Kinesiologie bij haar moeder


Citaat van Farouq (Peter Verzijl)

Over Lady Moonlight

Lady Moonlights manier van lesgeven is beeldend en verhalend. Ze neemt in haar lessen en workshops cursisten mee in haar eigen speelse denk- en fantasiewereld.

Maar het wonderlijke is dat als je je inleeft in deze wereld en je je er aan overgeeft, er iets bijzonders bij jou als cursist wordt gegenereerd. Het gevolg is dat je eigen creativiteit enorm wordt gestimuleerd, er dan deuren open gaan en er steeds nieuwe danslandschappen aan je oog ontrold worden. Dit speelse is niet alleen het kinderlijk speelse maar ook een volwassen en gerijpte speelsheid, die toch steeds de deur open laat naar het kind in zichzelf, het kind dat wil scheppen, fantaseren en dromen. Lady Moonlights manier van lesgeven is zeer liberaal zonder dat ze de zuiverheid van de dans en de echtheid van de performer uit het oog verliest. Haar manier van lesgeven is veilig, niet alleen om haar enthousiaste, vriendelijke en uitnodigende wijze van lesgeven maar ook omdat ze in iedere cursist specifieke talenten en sterke punten ziet en deze ook zal benadrukken. Haar kijk op de dans is origineel en ondanks de lichte touch die ze er aan geeft, uiterst diepgravend en onderzoekend. Ze weet het onbenoembare van de ziel van de dans als geen ander te schetsen.

Hobby

Natuur, wandelen, lange voettochten maken, reizen